Copyright 2021 - Custom text here
Pauwel Berghman

Dierenartsenpraktijk "Berghman"

 

De praktijk is een vennootschap waarin meerdere dierenartsen aan het werk zijn. 

Dierenarts Pauwel Berghman  studeerde in 2004 met onderscheiding af als dierenarts 'kleine huisdieren en bijzondere diersoorten' aan de universiteit Gent. Hij ging aan de slag als lesgever voor dierenverzorgering in de gemeentelijke tuinbouwschool te Merchtem en startte de dierenartspraktijk in de Nieuwstraat te Opwijk. Door gedrevenheid en bereikbaarheid groeide de praktijk gedurende de jaren uit naar een meermans dierenartsenpraktijk. Hierdoor kon er een grotere permanentie worden geboden, kon betere apparatuur worden aangekocht en werd ervaring, kennis en inzicht vermenigvuldigd met elkaar. Pauwel bleef zich door de jaren heen bijscholen om steeds de nieuwste kennis te verkrijgen. Medische beeldvorming, chirurgie en praktijkmanagment vormen zijn grootste interesses. Een langdurige extra opleiding echografie creëerde de mogelijkheid echografie in de dagdagelijkse praktijk te gebruiken.   

Dierenarts Ellie De Grauwe studeerde in 2008 af als dierenarts “kleine huisdieren en bijzondere soorten” aan de universiteit Gent. Gezelschapsdieren waren van jongs af aan haar passie. Dierenarts Ellie De Grauwe is sinds 2013 een onmisbare schakel in de praktijk. Ellie werkte naast de praktijk ook als contractdierenarts van de poezenboot. Ze is door haar ervaring op de poezenboot  dé kattenspecialist bij uitstek. Naast haar jarenlange ervaring met katten, volgde Ellie nog bijscholingen die haar specialisatie in kleine huisdieren verhoogden. Vooral tweedelijns diergeneeskunde werd haar voornaamste interesse. Ze volgde al meerdere bijscholingen om bloedonderzoeken beter te doorgronden. Ze is thuis in microscopie en volgde een uitgebreide bijscholing in cytologie (celleer). Voor Ellie is een juiste diagnose belangrijk, omdat dit kan zorgen voor een gerichtere therapie. Daarnaast is ze één van de beste dierenartsen als het aankomt op de hospitalisatie van zieke huisdieren.  

Dierenarts Kathelijn Vermote studeerde in 1999 af als dierenarts aan de universiteit diergeneeskunde Gent. De eerste 5 jaar werkte ze als eerstelijnsdierenarts met een bijzondere interesse voor chirurgie. In 2004 begon ze als assistent weke delen chirurgie aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Kort nadien (2006-2010) begon ze aan een vierjarige opleiding tot chirurg bij de ECVS (European College of Veterinary Surgeons) waarin ze de kneepjes van het vak leerde van de besten in Europa. Als freelancer begon ze zich naast weke delenchirurgie steeds meer toe te spitsen op orthopedie en neurochirurgie.  In 2011 stond ze aan de wieg van DAC Hond en Kat in Deinze waar ze de chirurgie uitbouwde tot een referentie in de sector.  Vanaf 2019  neemt ze de draad van het freelancen opnieuw op.

Dierenarts Ellen De Rycke is een jonge en gedreven dierenarts kleine huisdieren. Ze werkt parttime in ons team en voorziet mee in de permanentie van de praktijk.

f t g m