Copyright 2021 - Custom text here

Rondleiding in de praktijk:

De praktijk is uitgerust met de beste apparatuur om uw huisdier de beste zorgen te geven:

We beschikken over een digitaal radiografie toestel. Dit gebruiken we om een betere diagnose en behandeling te kunnen verkrijgen bij alle problemen met botstructuren en gewrichten. Daarnaast wordt de RX vaak gebruikt om tumorale processen of vreemde voorwerpen op te sporen. Ook bij erge ontstekingen of trauma’s  verkrijgen we een uitgebreid beeld via radiografie.

De praktijk beschikt ook over een eigen echografietoestel waardoor we tot een gedetailleerde diagnose kunnen komen. Bij echografie wordt gebruikgemaakt van onschadelijke en onhoorbare geluidsgolven die door het echoapparaat uitgezonden worden. Door de weerkaatsing van deze ultrasone golven wordt een beeld opgebouwd dat door de dierenarts kan worden 'gelezen'. Echografie is een belangrijk hulpmiddel om problemen in organen te kunnen vaststellen, zoals blaasstenen, levertumoren en baarmoederontstekingen. Via echografie kunnen er ook gerichte biopten voor verder onderzoek genomen worden. Echografie wordt ook gebruikt voor de diagnostiek van dracht, vanaf 28 dagen na de dekking. Het is ook bruikbaar voor het onderzoek van het hart bij honden of katten met een hartruis of een hartritmestoornis.

Naast de echografie wordt er gebruik gemaakt van onze microscoop. Daarmee bekijken we allerhande huidaandoeningen en biopten. Veel huidproblemen zijn van chronische aard, omdat de juiste oorzaak dikwijls gemist wordt. In de praktijk trachten we de oorzaak van huidproblemen zodanig te achterhalen, zodat de therapie gericht kan worden ingesteld en de kans op effectieve genezing vergroot wordt. Naast de huidaandoeningen gebruiken we onze microscoop regelmatig om cellen te beoordelen. Dit kan belangrijk zijn om het verschil te zien tussen ontstekingen of tumoren, een tumortype te bepalen en een prognose te formuleren.

Wanneer we voor het welzijn van uw dier moeten overgaan op chirurgie dan doen we dat in de beste omstandigheden. Meerdere chirurgische handen en ogen zorgen voor een grotere veiligheid gedurende de verdoving. We zorgen steeds voor een ideale manier om uw dier te verdoven. Door middel van gasanaesthesie, nauwkeurige monitoring en ervaring in de verschillende anaesthesieprotocols kunnen we minst risicovolle verdoving aanbieden waardoor we ook bij een 16-jarige hartpatiënten een tandsteenreiniging kunnen uitvoeren.

De praktijk beschikt over een goed uitgeruste en diervriendelijke hospitalisatie en couveuse. In de praktijk beseffen we dat het welzijn van een ziek dier, een belangrijke sleutel tot herstel inhoudt. De hospitalisatieruimte is een aparte verwarmde en mechanisch verluchte ruimte waar geopereerde dieren rustig kunnen ontwaken en waar zieke dieren voor langere tijd kunnen verblijven. De ruimte is opgedeeld in een ruimte voor katten en een ruimte voor honden, zodat ze elkaar tijdens het ontwaken of tijdens hun herstel geen onnodige stress aanjagen.  We proberen het voor de zieke en herstellende dieren zo aangenaam mogelijk te maken door middel van een zachte ligplaats, aangename temperatuur, aangepaste voeding en indien nodig een warmtestraler of warmtemat. Bij langdurige hospitalisatie is het voor de eigenaar zeker aan te raden om geregeld een bezoek te brengen aan hun gehospitaliseerde huisgenoot. Onze couveuse wordt gebruikt voor de allerkleinste. Of ze nu ziek zijn of tijdens een recovery na operatie, de allerkleinste hebben steeds baat bij de warmte van een couveuse.

Bloedstalen: onze praktijk is uitgerust met een labo ter plaatse. We weten de resultaten van routine bloedonderzoeken binnen de kortste tijd.

In onze praktijk kan je ook terecht om de juiste voeding voor uw huisdier op te halen. Voeding is de sleutel tot een goede gezondheid. Wij kunnen je steeds adviseren welk voeder uw huisdier nodig heeft. Indien een gewenst voeder niet op voorraad is, kunnen we dit voor jou bestellen.

 

f t g m